صفحه اصلی » تداخل مصرف برخی گیاهان دارویی با داروهای شیمیایی
تداخل دارویی گیاهان دارویی با شیمیایی

فهرست مطالب

برای این که بتوان از خواص دارویی و درمانی چای های گیاهی استفاده مؤثر به عمل آید باید به طور صحیح و با رعایت اصول ایمنی و مشورت افراد مطلع مصرف کرد. استفاده از گیاهان دارویی به عنوان دمنوش چه همراه با چای سیاه سفید و… دارای اثرات مفیدی است ولی استفاده هم زمان بعضی از داروهای شیمیایی و بعضی گیاهان دارویی ممکن است سبب بی اثر شدن دارو و یا اثرات مضری بر روی فرد داشته باشد البته در باور بسیاری از مردم استفاده از گیاهان دارویی یکی از بی عارضه ترین و مطمئن ترین روشها برای تسکین دردها و درمان بسیاری از اختلالات جسمی و بیماریها است در حالی که از دیدگاه درمانگران و متخصصان شیوه های طبیعی درمانی سنتی و مکمل این باور چندان درست نیست.

آب گریپ فروت مانع اثر استاتین

افراد زیادی از آب گریپ فروت تازه یا عصاره فرآوری شده آن به منظورهای مختلف مانند ارتقای وضعیت سلامت، خود بهبود عملکرد قلب و همین طور کاهش وزن استفاده می کنند، در حالی که تحقیقات نشان میدهد عصاره به دست آمده از گریپ فروت به دلیل داشتن آنزیمهایی مانع جذب برخی از داروها از جمله استاتین و برخی از داروهایی می شود که موجب درمان انسداد کانالهای کلسیم در بدن میشود و اثر درمانی این داروها را از بین میبرد. همچنین استفاده از گریپ فروت موجب بالا بردن دوز بعضی از داروهای شیمیایی می شود.

آلوورا و کاهش میزان پتاسیم خون

یکی دیگر از گیاهان دارویی که مصرف آن این روزها در میان خانواده های زیادی باب شده گیاه آلوورا است. این گیاه که امروزه محصولات خوراکی و موضعی مختلفی مانند ژله نوشیدن پالپدار آب میوه و انواع لوسیونها و مرهمها بر پایه آن ساخته میشود به عنوان یکی از طبیعی ترین داروها برای بهبود روند درمان برخی از بیماریها مثل ،دیابت ،آسم ارتروز و صرع شناخته شده است. اما مصرف آلوورا در کنار این خواص درمانی برای برخی از بیماران و افراد خاص عوارضی نیز به همراه دارد برای نمونه مصرف آلوورا میتواند منجر به افت سطح پتاسیم خون شود، بنابراین در شرایطی که فردی با زمینه قبلی در مصرف این گیاه دارویی زیاده روی کند ممکن است مشکلاتی مانند آریتمی و اختلال در عملکرد قلب را تجربه ،کند ضمن آن که گیاه آلوورا در شرایطی که با داروی دیگوسین که بیماران مبتلا به بیماری قلبی مصرف میکنند خورده شود تاثیر درمانی این دارورا از بین میبرد.

شیرین بیان و افزایش فشارخون

در آشپزخانه بسیاری از خانمهای ایرانی ریشه شیرین بیان یافت میشود این گروه از شیرین بیان برای کاهش دردهای معده و در برخی موارد بهبود درد و خشونت گلو استفاده میشود. این گیاه دارویی علاوه بر آن که به شیوه سنتی مورد استفاده قرار میگیرد به صورت کپسولهای گیاهی نیز برای درمان برخی از بیماریها و اختلالات مورد استفاده دارد و از آن علاوه بر آنکه برای درمان زخم معده و اختلالات گوارشی استفاده میشود در درمان برونشیت و بهبود برخی از بیماریهای ویروسی نیز مؤثر است با همه این خواص خوب ریشه شیرین بیان عوارضی دارد که مصرف آن به همه افراد توصیه نمیشود مصرف ریشه شیرین بیان در افرادی که مبتلا به فشارخون هستند و داروی فشارخون مصرف میکنند توصیه نمیشود چرا که مصرف شیرین بیان موجب افزایش فشارخون میشود.

کوهوش سیاه و احتمال بروز آسیب کبدی

گیاه کوهوش سیاه گیاهی است که بومی آسیا نیست و بیشتر در کشورهای شمالی قاره آمریکا رشد میکند کوهوش سیاه نخستین بار توسط سرخ پوستان آمریکا برای کمک به زایمان و تسکین درد زایمان و نیز به عنوان پادزهر مارگزیدگی مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه دو نوع متفاوت دارد و به نامهای کوهوش سیاه و سفید شناخته می.شود اگرچه ممکن است دسترسی مردم سرزمین های شرقی مثل ایران به این گیاه به صورت طبیعی و تازه امکان پذیر نباشد اما قطعاً دسترسی به کپسولهایی که از برگ و ریشه این گیاه تهیه میشود یا به صورت مکمل در فروشگاه های گیاهی دارویی عرضه میشود امکان پذیر باشد درمانگران شیوه های طبیعی درمان از گیاه کوهوش سیاه برای تخفیف و تسکین علائم و نشانههای یائسگی در زنان استفاده میکنند. در آزمایشهای مختلفی مشخص شده که مصرف نوع سیاه این گیاه میتواند میزان گر گرفتگی و تعریق شبانه را در زنانی که در آستانه یائسگی قرار دارند کنترل و کاهش دهد. علاوه بر این ویژگی گیاه کوهوش سیاه در تسکین دردهای مفصلی و عضلانی نیز توصیه شده است اما باید توجه داشت که مصرف این گیاه یا کپسولهای مکمل آن نیز بهتر است با تجویز پزشک و متخصص طب سنتی و مشاوره با پزشک فرد صورت گیرد چرا که مصرف این گیاه دارویی در کنار داروهای شیمیایی مانند استاتینها موجب کاهش تاثیرگذاری دارو میشود و احتمال بروز آسیبهای کبدی را نیز به همراه دارد.

تخم شنبلیله و تداخل دارویی با داروی بیماری قند

تخم شنبلیله از زمانهای بسیار دور به دلیل خواص درمانی معجزه آسایی که داشت مورد استفاده قرار میگرفت مصریهای باستان از تخم شنبلیله برای درمان مشکلات گوارشی خود بهره میبردند امروزه نیز متخصصان شیوههای طبیعی مصرف تخم شنبلیله را برای درمان بسیاری از اختلالات دستگاه گوارشی به ویژه معده و روده و همین طور کنترل کلسترول خون مفید میدانند. آنکه این گروه از درمانگران به زنانی که پس از بارداری با فقدان شیر روبرو میشوند توصیه میکنند اما این درمانگران به خانمها و آقایانی که به بیماری دیابت یا بیماریهای قلبی مبتلا هستند توصیه میکنند تا در شرایطی که برای درمانشان دارو مصرف میکنند از مصرف تخم ضمن شنبلیله یا محصولات دارویی که با آن تهیه میشود خودداری کنند.

اگر چه مصرف برخی از گیاهان دارویی نظیر نعناع، ،آویشن رزماری و بسیاری از گیاهان از این نوع در زندگی روزمره ی همه ما به یک عادت تبدیل شده اما گاهی برخی از ما پا را از آن فراتر گذاشته و با ترکیب برخی از گیاهان دارویی دارویی را تهیه کرده و بدون توجه به نوع طبع و مزاج و احیاناً اختلال دارویی از این ترکیبهای دارویی مصرف میکنید در اینجا برخی از ترکیبهای گیاهی که بهتر است با مجوز متخصص طب سنتی و یا پزشک معالج صورت گیرد بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۱۰ توسط محققان کلینیک مایو منتشر شده مصرف ۲۵ درصد محصولات و ترکیبهای گیاهی موجود در بازار میتواند برای بیماران قلبی خطرناک باشد برخی از ترکیبهای گیاهان دارویی که در ادامه این مطلب خواندید از جمله ترکیبهایی است که ممکن است اختلالهایی را برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی یا نارسایی و قلبی به وجود بیاورد ماده موثره‌ی بیشتر داروهایی شیمیایی از گیاهان دارویی بدست آمده اندازه ی دوز مصرف آنها نیز بسیار مهم است. بنابراین قبل از مصرف خود سرانه ی هر گونه داروی شیمیایی همراه با داروهای گیاهی بهتر است با پزشک مشورت نمود تا از تأثیرات مضر آن جلوگیری به عمل آید.

سبد خرید